Nieuws: tips om beter te scoren in Google

Hoe kan ik zorgen dat mijn website beter scoort in Google? Er bestaan honderden boeken en duizenden artikels over. Niemand weet 100% exact hoe het algoritme van Google werkt, het verandert ook regelmatig. Pas echter volgende concrete tips toe, en je ranking zal een pak vooruit gaan.

1.Content

Zorg voor goeie teksten, voldoende lang en begrijpbaar. Pagina's van ongeveer een A4 zijn perfect. Zorg er voor dat je tekst uniek is, en niet op andere websites te vinden is. Verwerk de belangrijkste zoekwoorden waarop je wil gevonden worden voldoende in de teksten en titels, zonder te overdrijven. Je moet je teksten immers schrijven je klanten, niet voor Google.
Deel je teksten in in blokken met goeie titels en subtitels.
Duplicate content (teksten die meermaals voorkomen), is iets waar Google streng op is. Wil je toch content herhalen, dan kan via technische tags opgelost worden. Iets wat veel websites hebben, zonder het zelf te weten, is de homepagina die 2 keer bestaat, bv www.jewebsite.be/ en www.jewebsite.be/index. Dit heeft invloed op je score in Google, en is eenvoudig op te lossen.

2.Overzichtelijkheid en navigatie

Zorg dat een bezoeker goed zijn weg vind op je website. Een mooi design is leuk, maar duidelijke navigatie is zeker even belangrijk. Een url van een pagina dient een betekenis te hebben, bv www.jewebsite.be/jeproducten-details is goed, niet goed is www.jewebsite.be/p1452.html, dat kan een bezoeker niet lezen, maar Google ook niet.
Zorg ook voor een mooie errorpagina als bezoekers op een pagina komen die niet bestaat.

3.Titels en meta-omschrijvingen

Dit is wat je te zien krijgt in Google. Maak dit kort, maar krachtig, en relevant. Dit gaat er immers voor zorgen dat mensen al dan niet naar je website doorklikken vanuit Google. Verwerk zeker de belangrijkste zoekwoorden hierin.

4.Snelheid van je website

Is je website voldoende snel? Sommige systemen om een website te beheren maken deze trager. Ook de grote van afbeeldingen kan maken dat pagina's veel trager laden. Hoe trager een website, hoe minder aantrekkelijk om te bezoeken, en Google houdt hier rekening mee.

5.Interne en externe links

Links zijn zeer belangrijk voor Google. Links van andere websites naar je eigen website worden gewaardeerd, zeker als deze van belangrijke websites komt. Gebruik ook zo veel mogelijk interne links om je bezoekers te gidsen. En verifieer dat elke link werkt, anders kan je gestraft worden door Google. Verander je pagina's (urls) van je website, dan dien je redirects in te stellen van oude naar nieuwse links.

6.Google Analytics of tag manager

Zorg voor een systeem om de bezoekers van je site te meten, het meest gebruikte is Google Analytics, een zeer goeie gratis tool.

7.Links van en naar social media

Links van en naar social media, worden erg gewaardeerd. Link door vanop Facebook naar je website, en omgekeerd. Doe dit ook vanop Youtube, LinkedIN, en andere pagina's die je beheert. Erg leuk is als je er kan voor zorgen dat mensen posts met je website in gaan liken en sharen.

8.Een website geschikt voor alle toestellen

Het spreekt bijna voor zich tegenwoordig dat een website consulteerbaar dient te zijn zowel op een telefoon, tablet als desktop.

9.Beelden en filmpjes

In Google is zoeken op afbeeldingen en video's ook belangrijk. Zorg daarom voor ene tekstbeschrijving bij elke afbeelding en video.

10.Technologie

Gebruik up-to-date technologie, zoals javascript, html 5. Flash en gebruik van tabellen zijn uit den boze.

Onze projecten en referenties

Tientallen KMO’s hebben het vertrouwen in ons gehad de afgelopen jaren, met succesvolle projecten tot gevolg.

Bekijk hier onze lijst met projecten en referenties